Storm fra QXL
Det er snart svært at blive forarget I denne kyniske verden, når der handles med dyr. Vi synes, vi ser og oplever mange skrækscenarier… , hvordan vi mennesker gang på gang kasserer vores dyr for blot at anskaffe et nyt. Det er uendeligt og usmageligt.
I januar 2009 blev vi gjort opmærksom på, at der foregik hesteauktion på QXL. Selv om det er svært at blive overrasket i denne branche, blev vi alligevel overrasket over, hvordan denne handel praktiseres.
Vi fandt en lille pony, der stod registreret til auktion på 1 kr. Vi besluttede os for at gennemføre handlen for at se nærmere på, hvordan det foregik. Du kunne byde ind på ponyen med 1 kr. ad gangen. Andre heste eller ponyer med en lidt større værdi handles med større intervaller, eksempelvis kr. 20 eller kr. 50 ad gangen. Vi endte op i den ”store” sum af kr. 160.
Vi måtte køre helt til Gandrup (nord for Ålborg) for at hente ponyen, som viste sig at hedde Storm. Han var usoigneret, tynd og ussel at se på. Familien havde yderligere 4 æsler og 2 heste, som skulle lide samme skæbne. Jeg spurgte familien, hvorfor de valgte at handle med dyrene på denne måde. De fortalte mig, at de var gået konkurs og skulle hurtigt af med dem.
Vi kan kun gætte på, at mennesker, som køber en billig pony ubeset, vil sælge den videre og tjene en skilling på den. Det er i hvert fald ikke i ponyens interesse at blive solgt med så stor en portion ligegyldighed.
Storm var meget ussel og tynd, da han kom. Hans pandelok var indfiltret i burrer, så der var ikke andet at gøre end at klippe den helt af.
Vi synes, at det skal ulovliggøres at handle dyr på denne måned. Det er UETISK!
Vi har sendt vores artikel til Retsudvalget i Folketinget og bedt dem tage sagen op. Det er ikke kun heste, men også katte, hunde, fugle etc. som handles på denne uetiske måde.
Vores pressemeddelelse, som vi udsendte til diverse medier, kom bl.a. i Ekstrabladet. Her var der en journalist, der kontaktede QXL angående denne problemstilling. QXL ville tage en ny dialog med Dyrenes Beskyttelse, men indtil videre kan vi ikke se, at det har ændret noget. Handlen fortsætter.
Se artiklen: http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4282894.ece