Dyreværnssager

Nedenfor kan du læse om de sager, som nyt Hesteliv har været involveret i igennem årene. Sagerne er delt op efter årstal. Vi har rigtig mange anmeldelser hvert år, men viser kun et udvalg af sagerne her.

Har du spørgsmål til en anmeldelse er du velkommen til at kontakte:

Formand Janne Junker

Tlf.: 26355865 – telefontid Mandag – Fredag kl. 10 – 16

Mail: info@nyt-hesteliv.dk

Dyreværnssager er stærkt stigende. Sagerne bliver efterhånden mere og mere grove. Vi ser mange hestehold, der står under usle forhold. Tynde heste, der mangler foder, rent vand, stråfoder, og ofte står de med meget lange hove, fordi smeden bliver sparet væk. Vi oplever mange heste, der stadig ikke kommer på fold til trods for, at vi har fået en ny lovgivning, hvor det er påbudt.

Når vi modtager en anmeldelse, vil nyt Hesteliv tage på tilsyn for at vurdere sagens karakter. Ved en mindre overtrædelse vil vi tage en dialog med ejeren og følge op på sagen. Ved grovere tilfælde vil vi tilkalde politiet og bede om deres assistance i sagen. Det er kun politiet, der kan fjerne hestene.

Det sker desværre alt for sjældent, at politiet fjerner dyrene. Derfor følger vi sagen fra sidelinjen – der hvor vi kan. Vi prøver også at overtale ejeren til at overdrage os hestene, eller vi vil prøve at finde et hjem til dem. Alt for ofte bliver tingene rettet her og nu, og sagen lukkes af politiet. MEN det går som regel galt igen. Derfor er det vigtigt, at vi stadig holder øje med hestene.

Vi har i dag et lille netværk af livreddere rundt om i landet, som hjælper os med at føre tilsyn.

Fakta om dyreværnssager

  • Nyt Hesteliv modtager årligt 1500-2000 henvendelser i forbindelse med vanrøgt og mishandling. Vanrøgt og mishandling af heste er 2 forskellige begreber.
  • Vanrøgt eller misrøgt skal forstås som heste, der mangler pasning og pleje herunder manglende foder og frisk drikkevand, manglende hovbeskæring, undladelse af dyrlægetilkald ved sygdom og/eller tilskadekomst.
  • Mishandling skal forstås som heste, der bliver pisket eller sparket unødigt samt brug af udstyr som tvangsmiddel, som kan give både fysiske og psykiske gener.

Før og efter billeder af hestene

Der sker en stor forandring med hestene fra vi modtager dem og efter nogle måneder hos os.

Nogen gange glemmer man helt hvordan de så ud, da de ankom til Nyt Hesteliv. Nogen gange kan man ikke tro at de kan blive til smukke heste igen.

Se mere ved at trykke på knappen herunder.

Dyreværnssagerne fra nyt Hesteliv

Filmklip

Se indlæg fra TV Korup, hvor de fortæller om åbent hus på nyt Hesteliv. Her fortæller Janne lidt om hestene fra dyreværnssagerne. Klik på billedet.

Se indlæg fra TVSyd, hvor vi henter Lady og Vagabonden hjem. Klippet er fra november 2012. I klippet siger de, at nyt Hesteliv har 94 heste og ponyer på det tidspunkt, men det var “kun” 54. Klik på billedet.

Se indlæg fra TV/Fyn “Krisen rammer dyrene”, hvor vi henter Finess og Freja hjem. Udsendelsen er fra februar 2011. Klik på billedet.

Se vores film om NH Freja fra sagen om de 14 travheste. Klik på billedet.

Helene og hendes veninde har lavet denne lille film om nyt Hesteliv som et skoleprojekt. Vi synes, at det er rigtig godt.

Se filmen her: https://docs.google.com/file/d/0B-bEj-1amcJVb2duclllXzZyU1U/edit?pli=1

Se filmklip fra Tv2 Fyn om nyt Hesteliv fra februar 2012:

Link til filmklip

Se indlægget “Han taler med dyrene” fra TV2/Fyn, hvor Clauss Paaske fra Nyborg taler med Eddie. Udsendelsen er fra december 2007. Klik på billedet.

Se indslaget om Mickey, hvor han falder ud af lastbilen fra TV2 Fyn september 2007.

Link til filmklip

TV2 Fyn indslag “Hård kritik af hestehandlerne på Egeskov Marked” fra oktober 2008 om Egeskov Marked og nyt Hesteliv. Her kan man se historien om Mickey og Frida.

Link til filmklip