Dyreværnssager

Nedenfor kan du læse om de sager, som nyt Hesteliv har været involveret i igennem årene. Sagerne er delt op efter årstal. Vi har rigtig mange anmeldelser hvert år, men viser kun et udvalg af sagerne her.

Har du spørgsmål til en anmeldelse er du velkommen til at kontakte:

Formand Janne Junker

Tlf.: 26355865 – telefontid Mandag – Fredag kl. 10 – 16

Mail: info@nyt-hesteliv.dk

Dyreværnssager er stærkt stigende. Sagerne bliver efterhånden mere og mere grove. Vi ser mange hestehold, der står under usle forhold. Tynde heste, der mangler foder, rent vand, stråfoder, og ofte står de med meget lange hove, fordi smeden bliver sparet væk. Vi oplever mange heste, der stadig ikke kommer på fold til trods for, at vi har fået en ny lovgivning, hvor det er påbudt.

Når vi modtager en anmeldelse, vil nyt Hesteliv tage på tilsyn for at vurdere sagens karakter. Ved en mindre overtrædelse vil vi tage en dialog med ejeren og følge op på sagen. Ved grovere tilfælde vil vi tilkalde politiet og bede om deres assistance i sagen. Det er kun politiet, der kan fjerne hestene.

Det sker desværre alt for sjældent, at politiet fjerner dyrene. Derfor følger vi sagen fra sidelinjen – der hvor vi kan. Vi prøver også at overtale ejeren til at overdrage os hestene, eller vi vil prøve at finde et hjem til dem. Alt for ofte bliver tingene rettet her og nu, og sagen lukkes af politiet. MEN det går som regel galt igen. Derfor er det vigtigt, at vi stadig holder øje med hestene.

Vi har i dag et lille netværk af livreddere rundt om i landet, som hjælper os med at føre tilsyn.

Før og efter billeder af hestene

Der sker en stor forandring med hestene fra vi modtager dem og efter nogle måneder hos os.

Nogen gange glemmer man helt hvordan de så ud, da de ankom til Nyt Hesteliv. Nogen gange kan man ikke tro at de kan blive til smukke heste igen.

Se mere ved at trykke på knappen herunder.

Dyreværnssagerne fra nyt Hesteliv