Hestemarkeder

Et hestemarked er et samlingspunkt for hestehandlere, hvor de indbyrdes handler og bytter sig til heste. Her kommer der udenlandske opkøbere, som sender dem videre på andre hestemarkeder i udlandet, eller de sendes på deres sidste rejse til et slagteri i Sydeuropa eller andre destinationer.
Læs mere om slagtertransporter HER

Hestene bliver handlet som genstande, som eksportvarer, der stuves sammen i alt for små rum i lastbilerne og transporteret fra destination til destination. De bliver handlet uden nogen form for følelser. Hestene er angst, forvirrede, trætte, mishandlede med masser af sår og skrammer. Nogle er syge eller skadede. Heste er ikke genstande. De er levende dyr, og vi mener ikke, de skal behandles på denne måde.

Vi ønsker at være til stede på hestemarkederne for at føre tilsyn med, hvordan dyrene behandles, og om markedsreglerne bliver overholdt. Mange af vores heste, ponyer og æsler har vi frikøbt fra hestehandlere på markeder, og de har tydeligvis ikke haft det godt. Markederne skader dyrene fysisk og psykisk.

Du kan læse mere om de markeder nyt Hesteliv har besøgt, herunder.

Kaos og skræmte heste på Hjallerup Marked