En sag der greb om sig

I november 2012 fik en anmeldelse på ca. 20 sorte shetlandsponyer, der gik på en fold ved Nørre Aaby på Fyn. Der var små føl på max 3 mdr. og de stod alle i bidende kulde uden tørt leje. Ponyerne fik ikke meget stråfoder og så sultne og forkomne ud. Vi vidste ikke, hvem ponyerne tilhørte, jorden var lejet ud. Vi fik fat i ejeren af jorden og bad ham sige til ejeren af ponyerne, at de omgående skulle sættes på stald, da det var en overtrædelse af lovgivningen. Ponyerne blev fjernet efter få dage. I håbet om, at ponyerne nu var kommet i ly og læ, sluttede vores sag, troede vi …..

I januar 2013 fik vi en ny anmeldelse på 20 shetlandsponyer, der stod indespærret i en mørk lade uden strøelse og stråfoder. Det viste sig desværre, at det var de samme shetlandsponyer, som vi troede, vi havde gjort noget godt for. Vi havde desværre ikke gjort det bedre for ponyerne – tværtimod.

Udover ponyerne var der 11 heste – primært araberheste -som stod i en stald under kummerlige forhold. Omkring huset var der overhovedet ingen fold at se. De store hestes ”fold” var en 100 m2 gammel mødding i beton, som de kunne gå rundt i. Alt var stærkt kritisabelt.

Da ejeren havde fået nys om vores besøg og en anmeldelse i farvandet, begyndte de at flytte hestene. Sagen blev politianmeldt telefonisk samme dag, men politiet havde andre prioriteter og havde ikke tid til at rykke ud og hjælpe dyrene. Det måtte vente. Imidlertid var der nogen, der fandt ud af, at lastbilen havde ulovlige nummerplader. Vi kontaktede igen politiet for at prøve, om det så kunne rykke politiet. Interessant nok rykkede politiet nu hurtigt ud. De var på stedet ½ time senere. Skidt være med dyrene, men bilen, det har åbenbart en højere prioritet! Ifølge politiet var der ikke noget, der førte til sigtelse, og sagen ville blive lukket. Det var og er vi dybt uenige i. Alle ponyer og heste er spredt mindre steder. Araberne er tilbage på møddingspladsen og anmelder holder øje med de af ponyerne, som hun har fundet på en fold.

Denne sag er endnu ikke slut for os …