Fantastisk nyhed!

Pressemeddelelse – 1. februar 2024

30 heste fra Viegård konkursbo er på vej til Nyt Hesteliv

Sagen om Viegård Stutteri og John Byrialsen går over i historien. Der er nok ikke mange hestefolk, der ikke kender til denne frygtelige sag om vanrøgtede heste, som der burde have været meget mere fokus på fra myndighedernes side i perioden fra 2018-2023. I denne periode fik John Byrialsen mange anmeldelser og bøder for mishandling og vanrøgt, hvorfor der burde have været et skærpet opsyn. Den 13. oktober 2023 gik John Byrialsen konkurs både personligt og med hans virksomheder. Fra denne dato overtog kurator ansvaret for boet og skulle afhænde 400 heste, der befandt sig på stutteriet.

Kurator har afhændet en del heste til udlandet. Vi har frikøbt 30 heste og søger nu både økonomisk hjælp og støtte til de mange heste samt gode plejefamilier, så hestene kan få et sidste og blivende hjem. Det er nyt Hestelivs koncept, at vi ikke videresælger dem men beholder ejerskabet, så de til enhver tid altid kan komme retur til Nyt Hesteliv, hvis man ikke længere kan beholde dem. På denne måde kan vi følge vores heste ved besøg og glæde os over, at de har det godt hos plejefamilien.

Vi har i lang tid arbejdet på at hjælpe nogle af hestene fra Viegård. Det har taget tid og været en lang og sej proces.

Vores prioritering har været at hjælpe de heste, der vil have mest brug for hjælp. Vi har endelig fået grønt lys fra kurators side til at kunne købe minimumspuljen på 30 heste. Det er blevet til 30 hopper i alderen 12-20 år, hvoraf nogle af dem er drægtige.

Det har kostet os rigtig mange penge at frikøbe dem og efterfølgende skal vi bruge mange penge til pasning og pleje. Vi har derfor brug for mange donationer – store som små. Hver en krone tæller her. De 30 frikøbte heste kan støttes via

  • Mobilpay 55424 eller
  • Netbank/bankoverførsel til Spar Nord Reg nr. 9370  Kontonr. 2480087529 , mrk. ”Viegård”

Beløbet kan trækkes fra i Skat, hvis man oplyser sit CPR nr. ved indbetalingen, da Nyt Hesteliv er godkendt af Skat efter §8A.

Vi vil løbende opdatere om hestene via Facebook, Instagram, udsendelse af nyhedsbreve samt på vores hjemmeside www.nyt-hesteliv.dk

Er der brug for yderligere eller supplerende oplysninger, skal vi venligst bede jer kontakte undertegnede.

Med venlig hilsen

Janne Junker

formand