Miniponyer med snabelhove

Juli

nyt Hesteliv var på en sag med nogle ponyer der gik under kummerlige forhold, på en mark hvor der ikke var mere græs, der var desuden heller ikke noget vand eller nogen form for stå foder.

De havde alle sammen meget lange hove, og nogle havde allerede begyndende snabelhove, hvor vi der ud fra kunne vurdere, at de ikke har haft smed i flere år.

Den ene pony havde et meget dårligt øje, og ejer fortæller at den på et tidspunkt havde fået en holder fra en sliksten i øjet, og oplyser endvidere at der har været mange problemer med det øje. Det var heller ikke vores indtryk at det var blevet tilset eller behandlet af en dyrlæge.

Fjordhesten havde en lille flænge over kronranden på venstre forben, som heller ikke blev behandlet.

Vi prøvede at få en dialog med ejeren om, at der skulle en smed ud for at få beskåret samtlige ponyers hove, men det var ejer ikke interesseret i, da ejer mente man ikke kunne få fat i en smed til at ordne alle 8 ponyer, og at hovene i hvert fald ikke kunne beskæres af en gang.

Det endte med at ejer bad os om at forlade hans ejendom og hvis der blev mere bøvl, kunne ejer da hente sin riffel og skyde alle ponyerne, mens vi så på.

Sagen blev herefter politianmeldt.

Efter at ejer havde haft besøg af politiet og valgte han alligevel at overdrage sine ponyer til nyt Hesteliv og de ankom sidst i juli måned.

Og her starter så den helt store og gennemgribende behandling af de stakkels ponyer.

Behandling

Den første der stod for behandling var NH Freja, da hendes øje bare var helt ødelagt og vi ser ingen anden mulig, end straks at kontakte Højgård Hestehospital. Freja bliver hurtigt transporteret til hestehospitalet, hvor de her hurtigt vurdere at øjet simpelthen ikke står til at redde og at de derfor blev nødt fjerne øjet helt. Freja bliver så indlagt til operation.

Freja´s  operation gik godt og hun blev udskrevet igen efter et par dage. Tilbage på nyt Hesteliv skulle Freja nu til at vænne sig til en helt ny tilværelse uden højre øje, uden flere smerter, og samtidig i helt nye omgivelser.

NH Freja, er i dag kommet sig rigtig godt oven på operationen og har også vænnet sig til at hendes hove er blevet ordnet så hun nu også kan gå ordentlig uden mén og smerter. Freja er blevet er rigtig glad lille pony, der nyder at blive kælet og hygget om, og så har hun endda også været så heldig at finde sig en ny plejefamilie i Østjylland.

Beskæring af hove

Da vi modtog ponyerne ved Nyt-Hesteliv, skulle vi have bestilt smeden for hurtigst muligt at komme i gang med at få beskåret alle ponyernes hove. Ponyerne kunne næsten ikke gå, på grund af de mange smerter der følger som gener ved sådanne hove.

Alle Ponyerne har være igennem en gennemgribende beskæring og det har selvfølgelig været noget af en omvæltning for dem, at de skulle vænne sig til at kunne begynde at bevæge sig og gå normalt og endda tage sig en rigtig travetur og nyde livet igen uden smerter og ubehag.

Værst stod det til med NH Karoline, da hun var den med de absolut værste snabel hove vi har haft på stedet. I lang tid var der tvivl om hun ville klare den og vi havde et tæt samarbejde med både smed og dyrlæge. Hun havde gået skævt på benene pga snabelhovene og ville måske have varige mén og smerter efter det. Efter i lang tid at have set tiden an, begyndte det at gå bedre og Karoline er idag helt frit og rengående uden smerter.

Du kan læse og/eller støtte ponyerne ved at trykke på deres navne her: Bitten, Karoline, Donna, Bella, Tut, Martinus, Tulle