Foder

nyt Hesteliv bruger foder fra Aveve Danmark. Aveve har et bredt sortiment til at dække de mange forskelligartede hestes behov. Hestene får som udgangspunkt wrap/hø ad libitum (i ubegrænset mængde) og vitaminer og mineraler.

Hver hest får lavet en foderplan, som er vejledende, for at tilgodese den enkelte hests behov. Det er naturligvis også vigtigt at bruge sine øjne hver dag for at se, om hesten trives med det foder, den får, og hvordan den ser ud i huld.

Vi har foder til følgende:

  • Heste til alm. vedligehold
  • Gamle heste
  • Vanrøgtede heste fra dyreværnsager
  • Drægtige hopper og føl
  • Unge heste
  • Nøjsomme heste med behov for lavt stivelses- og sukkerindhold
  • Forfangne heste

Heste til alm. vedligehold – Her bruger vi Aveves Sport Mix. Alle hestene kan lide den.

Gamle heste – her bruger vi primært Aveves Condition Mix og evt. supplere med fiberpiller, hvor det er nødvendigt, så hesten kan føle mæthed. Mange af de gamle heste har et særligt behov, da deres stofskifte ændrer sig med alderen, og de ofte får sværere ved at tygge maden samt at optage føden i deres tarmsystem. Det er derfor yderst vigtigt, at tænderne bliver efterset og behandlet jævnligt – 2-4 gange om året.

Vanrøgtede heste – efter at have fodret med masser af hø, begynder vi at fodre med Aveves Recup Mash og derefter går vi over til Condition Mix, indtil hesten er kommet op i huld. Heste vi får ind fra dyreværnssager, kan man ikke bare give en masse foder, da dens fordøjelsessystem slet ikke vil kunne klare det. Derfor skal de fodres langsomt men hyppigt op. De bliver fodret med en lille potion 6-8 gange om dagen.

Drægtige hopper og føl – Her bruge vi Aveves Breed mix. Hopper, der er drægtige eller hvor de skal ernære et lille føl, har også et specielt behov.

Til unge heste giver vi Aveves Grow mix

Nøjsomme heste bruger vi ofte kun vitaminer og mineraler. Vi har brugt Aveves Vitabar, som er meget nem at bruge og ponyerne kan godt lide den. Til de ponyer, der kan tåle lidt på sidebenene bruger vi Aveves islændermix.

Forfangne heste – her bruger vi Aveves Sport mix zero, der er uden sukker og stivelse. Det er vigtigt, at heste, der er forfangne eller overvægtige, ikke får et foder med højt indhold af sukker og stivelse.

Vitaminer og mineraler

Om sommeren, når hestene går på græs og ikke har behov for foder, får de Aveves Horse Lik, som hestene kan gå og slikke af efter behov. Dette er til at dække deres vitamin og mineral behov.

De heste der ikke har behov for de store fodermængder, får Aveves Vita Bar. Det er let at dele ud af og især ponyerne er glade for dem.

De sarte maver

Til de heste der døjer med tynd mave, giver vi dem Aveves Pro Digest. Det er en gærkultur til dårlige maver. Vi har brugt den til Happy og Jolly, og den har virkelig hjulpet dem i deres tarmflora.