Kurser v/hestetræner Sara Siobahn – Den gode oplevelse i ridningen

Hvor skal man starte, hvis man gerne vil have den rigtige viden til at sikre sig, at både man selv og hesten har en god oplevelse i den daglige håndtering og træning? Hvordan optimerer jeg min hestetræning, så jeg forstår, hvad det er, jeg gør, der virker, og hvad jeg gør, som ikke virker?

Den gode oplevelse i ridningen er en kursus serie, som strækker sig over 5 gange, hvor vi kommer hele vejen rundt om, hvad der skaber det gode forhold mellem hest og rytter, og hvordan vi øger kommunikation og forståelse, så alt håndtering, træning og ridning af din hest bliver en god oplevelse.

Kurset omhandler altså ikke kun ridning, men al håndtering og træning fra jord og ryg. Målet med de her kurser, er at klæde folk solidt på til at forstå heste og heste træning bedre, så det kan foregå på mindre signaler og med mere ro.

  • Hvordan sikrer jeg, at min hest har en god oplevelse i træningen?
  • Hvordan sikrer jeg, at jeg har en god oplevelse i træning?
  • Hvordan forstår jeg min hest?
  • Hvordan sikrer jeg, at min hest forstår mig?
  • Hvordan løser jeg konflikter, eller indlærer min hest nye ting, så vores hverdag sammen bliver lettere?

Disse spørgsmål og mange flere vil Sara Siobahn besvare gennem 5 kurser, som kommer til at indeholde både teori og praksis om emner som indlæringsteorier, adfærdsforståelse og calming signals, rytterens mentale indstilling, biomekanik mm.

Kurserne afholdes den sidste søndag i måneden og varer 2,5 timer. De indeholder både teori og praksis, hvor deltageren får lov til at afprøve teorierne sammen med hestene på Nyt Hesteliv.

 

Kursus 1 – søndag den 13. marts 2022

 – Den gode oplevelse i Ridning

Vi danner os et overblik over forholdet mellem hest og rytter. Hvad er mit mål med min hestehåndtering? Hvad er mine krav? Hvad er hestens mål? Hvad er hestens krav? Vi snakker om, hvordan vi danner grundlag for at møde begge parters behov og krav og giver den røde tråd imellem alle kurserne. Vi snakker om, hvad vi kan forlange af vores heste, og hvordan vi laver vores mål til fælles mål mellem hest og rytter. Vi gennemgår teori og løser opgaver, som øger forståelsen for hestens oplevelse i træningen.

Praksis: Vi laver øvelser fra jorden og demoer med et par forskellige heste, så vi kan snakke om, hvilke behov og krav de har i træningen.

Tilmelding: info@nyt-hesteliv.dk

Pris: kr. 250,-

Betaling: Mobilepay 55424 eller konto 9370 2480087529 (skriv: kursus 13.3)

 

Kursus 2 – søndag den 3. april 2022

– Indlæringsteorier, komfortzoner og gradvis tilvænning

Vi snakker om rytterens ansvar for at vide noget om, hvordan hesten lærer og forstår mennesker, så vi kan bruge dette, når vi ønsker at kommunikere med hesten. Vi snakker om, hvordan vi kan påvirke hesten til at gøre en adfærd, vi gerne vil have i stedet for en adfærd, vi ikke ønsker. Vi gennemgår komfortzoner, og hvordan de kan hjælpe os til at vurdere, hvor presset hesten er, så vi ikke presser den ud over dens grænse og opnår konfliktadfærd.

Praksis: Vi arbejder med indlæringsteorierne i praksis, forsøger at indlære en hest noget nyt og viser, hvordan komfortzonerne virker i praksis.

Tilmelding: info@nyt-hesteliv.dk

Pris: kr. 250,-

Betaling: Mobilepay 55424 eller konto 9370 2480087529 (skriv kursus 3.4)

 

Kursus 3 – søndag den 1. maj 2022

– Calming signals og adfærdsforståelse

Vil du gerne kunne læse din hest? Forstå hvordan din hest kommunikerer til dig? Det er netop, hvad vi snakker om på kurset om calming signals. Calming signals er de helt små tegn, hesten giver som vippen på ørerne, blinken med øjnene, rysten på hovedet, og op til de tydelige tegn som pisken med halen, nappen og lignende. Vi lærer om, hvad disse tegn betyder, og hvordan vi kan bruge dem, når vi træner vores hest. Vi snakker om, hvordan heste kommunikerer til os, og hvordan vi bedre forstår, hvorfor den udviser den adfærd, den gør.

Praksis: Vi går ud på folden og observerer hestenes kommunikation mellem hinanden. Vi observerer flokken og deres forskellige forhold.

Tilmelding: info@nyt-hesteliv.dk

Pris: kr. 250,-

Betaling: Mobilepay 55424 eller konto 9370 2480087529 (skriv kursus 1.5)

 

Kursus 4 – søndag den 29. Maj 2022

– Rytterens mentale indstilling og målsætning

Hvad kræver hestetræning af mig? Hvordan sørger jeg for at være den rigtige udgave af mig selv omkring min hest? Vi snakker om målsætning, og hvilken mental indstilling vi har omkring vores hest. Vi åbner op for en dialog om mentalt velvære, og hvordan mange af os oplever, at vores heste hjælper os tilbage ned i kroppen efter en lang dag. Vi snakker om, hvordan det forhold kan øges og være kerneværdig for dig og hesten i jeres træning. Vi snakker om, hvordan vi håndterer vores egen frustrationer i hestetræning, og hvordan vi løser dem uden et behov for at blive gal på hesten.

Praksis: Vi arbejder med hestene fra jorden, prøver at finde ro og samarbejde i de helt små signaler og laver det grundlæggende arbejde inden for løsarbejde.

Tilmelding: info@nyt-hesteliv.dk

Pris: kr. 250,-

Betaling: Mobilepay 55424 eller konto 9370 2480087529 (skriv kursus 29.5)

 

Kursus 5 – søndag den 26. Juni 2022

Bevægelse, biomekanik og den sunde hest

På vores sidste kursus snakker vi om hvordan vi sikrer os, at vores hest er sund og rask til at give den type træning, vi bedst kan lide. Vi snakker om, hvilket ansvar vi har over for vores heste, og hvordan vi vælger en træningsform, vi begge kan lide. Vi tager udgangspunkt i, hvordan en hest bevæger sig naturligt, hvilke udfordringer det giver, og hvordan vi rent anatomisk træner hesten hensigtsmæssigt.

Praksis: Vi ser heste bevæge sig i longe, snakker om sund bevægelighed og muskelgruppen. Man får lov til selv at udføre en gangartsanalyse på en af Nyt Hestelivs heste.

Tilmelding: info@nyt-hesteliv.dk

Pris: kr. 250,-

Betaling: Mobilepay 55424 eller konto 9370 2480087529 (skriv kursus 26.6)