14 travheste

November 2012

14 travheste fra Nordjylland har gennem længere tid været vanrøgtet. Efter flere anmeldelser og besøg af politiet, blev hestene fjernet for 2 måneder siden (september 2012). De står p.t. opstaldet i Nordjylland. Hestene er aktuelt i politiets varetægt og står til aflivning.

nyt Hesteliv tilbyder at overtage hestene kvit og frit, hvilke politiet takker ja til, men efter et par dage ændre de mening. Hestene bliver bragt til Aars Landboauktion hvor de skal sælges. Hestehandler står klar til at opkøbe dem til slagtning i sydeuropa eller for at byde priserne op.

nyt Hesteliv får frikøbt dem alle.

Læs nyt Hestelivs PRESSEMEDDELELSE

Aftenshowet bragte et indslag, hvor Trine Appel var inde og tale vores sag. Desværre er indslaget slette på DR.

Opfølgning på de 14 travheste

Der er mange, der spørger til de mange travheste, som vi købte på Aars Landboauktion den 23. november 2012. Det var heste, som politiet selv havde fjernet fra en vanrøgtsag. Politiet valgte at sælge dem via auktion i stedet for at overdrage hestene til os som oprindeligt var aftalt med politiet. Vi har derfor lavet en lille status på de forskellige heste. Det går rigtig fint fremad med dem. Vi mangler dog stadig familier, som har lyst til at beholde dem permanent. En del af dem står stadig hos familier, som plejer og passer dem midlertidigt.

Læs mere om OPFØLGNING januar 2013

Vi skal i Folketinget og tale deres sag den 30. januar 2013 og håber vi ad denne vej kan være med til at ændre beslutningen om, at politiet kan sætte dyr fra dyreværnssager til salg med risiko for, at de opkøbes til slagtning i udlandet og derved er medvirkende til, at dyrenes lidelser forlænges endnu engang.

Yderligere kommentarer eller spørgsmål kan rettes til undertegnede.

Janne Junker Formand

Fyns stifstidende 17. december 2012